Olika CE certifieringar av mc-kläder.

Publicerad 2023-08-18 19:25 av Greg Moto AB
Olika CE certifieringar av mc-kläder.

AAA EN 17092-2:2020 Passiv och/eller aktiv skydd mot stötar och passivt skydd mot nötning.

AA EN 17092-3:2020 Passiv och/eller aktiv skydd mot stötar och passivt skydd mot nötning. Reducerad ergonomi och vikt.

A EN 17092-4:2020 Krävd minsta nivå av passiv och/eller aktiv skydd mot stötar och passivt skydd mot nötning. Minimala kompromisser gällande ergonomi och vikt.

CE N 17092-6:2020 Avser speciella motorcykelkläder med stötskydd och utan ett yttre hölje, designade endast för att hålla en eller flera stötskydd på plats och fungera som underkläder eller ytterplagg.


Säkerhet och Komfort på Två Hjul: Förstå Motorcykelkläder Standarderna

Om du älskar äventyr på två hjul, oavsett om det är en lugn cruisetur genom landsbygden eller en adrenalinfylld körning på vägarna, är det viktigt att du har rätt skyddsutrustning för att hålla dig säker och bekväm. Motorcykelkläder är en avgörande del av din utrustning och det är viktigt att förstå de olika standarderna som reglerar deras säkerhet och prestanda.

AAA EN 17092-2:2020 och AA EN 17092-3:2020 Dessa standarder fastställer krav på motorcykelkläder som ger både passivt och/eller aktivt skydd mot stötar samt passivt skydd mot nötning. Detta innebär att kläderna är konstruerade för att absorbera och sprida stötar vid eventuella fall och att de också har slitstarka material som skyddar mot skrap och nötning vid kontakt med marken. Det är en försäkran om att du har den nödvändiga skyddsnivån när det kommer till fysiska påfrestningar.

Reduced ergonomics and weight I EN 17092-4:2020 finner vi fokus på både ergonomi och vikt. Kläderna måste uppfylla miniminivån för skydd mot stötar och nötning, samtidigt som de ska vara bekväma och lätta nog för att du ska kunna njuta av din körning utan onödiga begränsningar. Det är en balansgång mellan säkerhet och komfort, och dessa standarder ser till att inga av dessa faktorer kompromissas.

CE N 17092-6:2020 Denna standard rör sig om specialdesignade motorcykelkläder som har inbyggda stötskydd men saknar ett yttre hölje. Dessa kläder är utformade för att hålla stötskydden på plats och kan användas som antingen underkläder eller ytterplagg. De ger en extra nivå av flexibilitet när det kommer till val av skyddsutrustning och kan vara ett utmärkt komplement till dina befintliga kläder.

Att förstå dessa standarder är avgörande för att kunna göra välgrundade val när du köper motorcykelkläder. Säkerhet bör alltid vara högsta prioritet när du ger dig ut på vägen, och med rätt kläder kan du njuta av dina turer med lugn i sinnet. Så kom ihåg, när det gäller ditt skydd, kompromissa aldrig.

Oavsett om du är en erfaren åkare eller nybörjare, är kunskap om motorcykelkläder standarder en nyckel till en säker och njutbar körning. Ha det roligt därute och kör säkert!