Cardo Systems och SENA öppnar för sömlös kommunikation mellan interkom-enheter.

Publicerad 2023-11-30 09:06 av Greg Moto AB

SENA och Cardo, två av de främsta tillverkarna av motorcykelinterkom, har länge kämpat med att få sina enheter att vara kompatibla. Men nu verkar det som att detta problem snart kommer att vara ett minne blott. Cardo Systems har meddelat att de har gjort framsteg när det gäller att öka kompatibiliteten mellan olika interkom-märken, särskilt mellan Cardo- och Sena-enheter.

Företaget introducerade tidigare standarden OBi (Open Bluetooth Intercom), vilket möjliggör Bluetooth-anslutning mellan kommunikationsenheter från Cardo, UClear, Midland och Daytona. Detta gör att enheterna smidigt kan kopplas samman utan att begränsa interkommunikationens möjligheter. Den andra fasen, implementerad i juli, utökade kompatibiliteten till Sena-enheter och den senaste generationen interkom från den italienska tillverkaren Interphone. Anslutningen till dessa enheter är nu lika enkel och problemfri som att ansluta till Bluetooth-enheter från samma märke. Anslutningen behåller alla funktioner som är nativa för dessa märken (utom musikdelning) och kräver ingen telefonanslutning, men det har ännu inte varit möjligt att ansluta genom MESH.

Enligt Ultimate Motorcycling meddelade Cardo den 27 september att den senaste uppdateringen möjliggör en brokoppling mellan Bluetooth på DMC-systemet och SENA MESH. Det talas om två huvudenheter som fungerar som broar för andra användare, som sedan kan ansluta till dessa broenheter, förmodligen via MESH-nätverket. Det finns dock inga detaljerade beskrivningar om vad användarna kommer att få. Det är oklart om broenheterna ansluter via Bluetooth och sedan expanderar till andra användare via mesh-nätverket.

Du kan redan testa den senaste firmwaren och låta oss veta hur allt fungerar :) En sak är säker - ett stort tack till båda företagen för samarbetet, eftersom alla motorcyklister kommer att dra nytta av detta.